با توجه به گسترش کسبوکارهای آنلاین، کلاهبرداری در فضای اینترنت رو به افزایش است. برای جلوگیری از هرگونه خطای امنیتی میتوان از روشهای احراز هویت آنلاین استفاده کرد. با استفاده از این روشها، شما میتوانید کسبوکارهای خود را از دسترس کلاهبرداران دور نگه دارید.
احراز هویت به معنی فرایند شناسایی و تأیید هویت افراد است. افراد برای دسترسی به سیستمهای مختلف ابتدا باید اطلاعات خود را اثبات کنند.
برای اطمینان از صحت عضویت یا تطابق اطلاعات ذخیره شده و اطلاعات فعلی کاربر، میتوان از فناوری بایومتریک استفاده کرد. این فناوری با استفاده از ویدئوهای سلفی، فرایند احراز هویت را برای کاربر آسان میکند. چرا که شناخت مشتریان و احراز هویت آنان در دنیای امروز برای هر کسبوکاری ضروری است. با آنلاین شدن فرایند کسبوکارها و تمایل افراد به انجام خدمات غیرحضوری، مسئله تأیید هویت امری مهم تلقی میشود با توجه به امنیت پایین احراز هویت از طریق پیام کوتاه و تماسهای تلفنی و زمانبر بودن این روشها، تشخیص هویت از طریق چهره روشی سریعتر و ایمنتر و با خطای کمتری است.
احراز هویت حضوری نیز معایبی دارد و درصد خطای انسانی در آن بالاست. از عواملی که موجب بروز خطا در این روش احراز هویت میشوند میتوان به قصور متصدی احراز هویت، شباهت افراد به یکدیگر و … اشاره کرد. با آنلاین شدن فعالیتهای مختلف، درصد این خطا افزایش مییابد که میتوان از آن جلوگیری کرد.
درصورتیکه افراد از پرینتهای سهبعدی و ماسکها، ویدئوهای از قبل ضبطشده و تماسهای تصویری استفاده کنند، میتوانند بهصورت جعلی به سایتها و سامانههای مختلف دسترسی پیدا کنند.
تشخیص چهره، نوعی از احراز هویت بایومتریک است که در دهههای اخیر توجه افراد و کسبوکارهای مختلف را به خود جلب کرده است. با این که تشخیص چهره از ابتدا تاکنون تغییرات زیادی داشته، اما ممکن است توسط برخی از کاربران، فریب داده شوند. به عنوان مثال افراد میتوانند برای فریب سیستم از ماسکهای مختلف یا از ویدیوهای از قبل ضبط شده استفاده کنند. برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده، کلاهبرداری و اقدام غیرقانونی از روشهای مختلفی مثل خوانش اعداد و کلمات و حرکات سر استفاده میکنیم.
تشخیص چهره و احراز هویت از طریق جهت حرکت سر
تشخیص زنده بودن ویدئو یا لایو (live)، اصطلاحی است که به جلوگیری از تقلب اشاره میکند و صرفاً برای تشخیص چهره افراد استفاده میشود، از کاربردیترین الگوریتمهاست و برای احراز هویت زمان کمی از فرد میگیرد و به سایر افراد اجازه تقلب و کلاهبرداری نمیدهد.
در این روش تشخیص انجام عملیات در لحظه و زنده بودن یا نبودن فرد با تفسیر حرکات سر، انجام میشود.
این روش برای تشخیص و جلوگیری از تقلب است. کاربر باید مقابل دوربین قرار گیرد و اقدامات خاصی را که از وی خواسته میشود، انجام دهد. این اقدامات میتواند شامل لبخند زدن، چشمک زدن و حرکات سر باشد. کاربران نمیتوانند به سامانه مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند تا زمانی که اقدامات لازم نشود.
برای تشخیص زنده بودن فرد و انجام شدن یا نشدن، موارد خواسته شده باید توسط کاربر اجرا شود به طور مثال هنگام ثبتنام کاربر، از او خواسته میشود سر خود را یکبار به چپ و بار دیگر به سمت بالا حرکت دهد. در این روش، بسته به سایتی که کاربر در حال ورود به آن است، نیاز نیست تصویری از خود در سامانه ثبت کند. برای سامانههایی مانند سامانه ثنا، احراز هویت تصویر اولیه فرد، از طریق ثبتاحوال در سامانه قرار گرفته است.
این روش علاوه بر کسبوکارها و سازمانها، به کاربران نیز این اطمینان را میدهد که در صورت عدم حضور، هیچکس قادر به جعل هویت دیجیتالیشان نیست.
کلاهبرداری و سرقت اطلاعات افراد، از جمله مواردی است که مانع ورود کسبوکارها به فضای آنلاین و فعالیت در آن میشود. درحالیکه میتوان بسیاری از فرایندهای کسبوکارها و سازمانها را بهصورت دیجیتال پشت سر گذاشت و اما موضوع ورود به حریم خصوصی افراد همچنان به عنوان یک مسئله ذهن افراد را درگیر خود کرده است.
با استفاده از سامانه احراز هویت ویدا، میتوانید با امنیت کامل اطلاعات کاربران خود را در سامانه ثبت کنید.